Programma 3 Economie en citymarketing

Speerpunten

Wat hebben we daarvoor gedaan?

De gemeente Maassluis heeft geïnvesteerd in het behouden en waar mogelijk uitbreiden van de huidige werkgelegenheid: Doordat wij waarde hechten aan het vestigen van bedrijven die deze werkgelegenheid kunnen bieden is er veel aandacht geweest voor de ontwikkeling en verkoop van Bedrijventerrein De Dijk. Met als gevolg dat Bedrijventerrein De Dijk grotendeels is verkocht en de meeste bedrijven er ook al gevestigd zijn. Daarnaast treed de gemeente regelmatig in gesprek met het Stadshart om daar samen te kijken naar aandachtspunten om deze omgeving mee te laten groeien met de huidige ontwikkelen in de markt. We hebben ingezet op de samenwerking tussen gemeente en ondernemers zo goed mogelijk behouden en te verbeteren. Daarnaast stimuleert de gemeente de ondernemers van Maassluis om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

In verband met de corona pandemie heeft de gemeente besloten een vrijstelling van 100% te verlenen op de precarioheffing van 2021 voor de horeca.

Ook heeft de gemeente vier kwartiermakers ingezet vanuit bureau erfgoeddeal om samen met de gemeente een subsidie (in de vorm van een specifieke uitkering) binnen te halen van € 650.000. Het doel van deze subsidie is om het maritieme erfgoed van gemeente Maassluis actief in te kunnen zetten ter stimulering van de economie. Met het binnenhalen van deze subsidie is de gemeente in de gelegenheid om zowel recreatie, de lokale economie als de werkgelegenheid  te stimuleren maar ook in te zetten op het behouden van het maritieme erfgoed.
Met het nog op te zetten living lab zullen er stage plekken gerealiseerd worden, maar ook de mogelijkheid voor het creëren van start ups. Daarnaast zal in het living lab ingezet worden op het verduurzamen van de maritieme sector. Ook zal deze plek een ontmoetingsplek worden voor Maritieme Stichtingen. In 2022 wordt het living lab geconcretiseerd.

Deze pagina is gebouwd op 10/05/2022 17:05:57 met de export van 07/20/2022 11:59:52